Er du en av mange som er plaget av dysleksi vet du nok altfor godt hvor stor utfordring det kan være. Mange med lese- og skrivevansker blir sett på som dumme, og da spesielt voksne mennesker som for lengst er ferdige på skolen. Formelle brev og epost med skrivefeil kan virke både uprofesjonelle og slurvete, selv om de ikke nødvendigvis er det. Det kan dessuten være flaut å innrømme at man har dysleksi av frykt for å ikke bli tatt på alvor. Du bør allikevel ikke være redd for å dele det med noen om det relevant. Spesielt hvis alternativet er å bli misforstått som dum eller slurvete. Dessuten finnes det metoder å gjøre hverdagen enklere på. Mange med dysleksi mener for eksempel at dokumenter skrevet ut med blekk kan være lettere å lese enn håndskrift. Det kan vel de av oss uten dysleksi være ganske enige i også.

Kvinne skriver ved vinduet